Nutikad matemaatikud Kambjas

5. mail kogunesid Kambja Põhikooli kolme maakonna (Tartumaa, Valgamaa ja Viljandimaa) matemaatikas kõige nutikamad 5.–8. klassi õpilased, et võtta maakondlikult mõõtu XXXVII Nutikate matemaatikute võistlusel.

Esimest korda peeti võistlust 1981. aasta kevadel Lähtel, kui maakondadest ei teatud veel midagi ja omavahel võistlesid Valga, Tartu ja Viljandi rajoon. Traditsiooni kohaselt võõrustavad kolm maakonda matemaatikuid kordamööda ja sel aastal oli see au Kambja koolil.

Enne võistluse algust esitas III klass õp Mare Paidra ja õp Lilia Kiuru juhendamisel külalistele tervituseks ja lõõgastuseks stseene näidendist „Nukitsamees“ ning seejärel asusid õpilased ülesandeid lahendama. Õpetajatele tutvustas õppealajuhataja Marju Pehlak Kambja kooli ja kooli ajalugu ning seejärel mindi õpetaja Raimond Käsi tööõpetuse tundi puutööd tegema.

Kui ülesanded parandatud ja kokkuvõtted tehtud, selgus, et maakondade arvestuses said I koha Tartumaa nutikad õpilased, kelle seas oli ka meie kooli parim matemaatik Epp Moorlat.

Epp oli oma võistkonna esikoha üle väga rõõmus ja proovis kaelariputatud kuldmedali ehtsust hambaga.