Noor inimene – hakka tööle!

Kaheksandaid klasse haris Töötukassa karjääriinfo spetsialist Inger Klesment, kes noortele töömaailma võimalusi ja ohtusid tutvustas.

Õppisin palju erinevaid fakte ja nippe, mis aitaksid minul tööturul paremini hakkama saada.

Iga õpilane pidi kaardipakist valima  10 erinevat kaarti, mis iseloomustasid iseenda oskusi kõige rohkem. Iga kaardi nurgas oli kategooria, mille alla see oskus läks. Selle järgi said otsustada, millise valdkonna oskusi on sul kõige rohkem ja neid soovitati  edasi arendada.

Mattias

 

Meile toodi palju erinevaid näiteid, kuidas oleks mugav ja lihtne leida endale selline töö, mis omale ka meeldiks. Meile räägiti ka sellest, kuidas CV’d koostada ning kuidas oleks seda võimalik koostada nii, et see oleks teistest, tavalistest CV’dest silmapaistvam.

Grete

 

Õppisime tegema vahet töölepingul ja töövõtulepingul. Sain täpsemalt teada, kui palju töötunde võib minuvanune päevas teha. Ja et proovipäevade eest peab palka saama. Sain palju uusi teadmisi.

Miikal

 

Meile rõhutati, et eriti suur pluss töö leidmisel on töökogemus. Seega soovitati igal juhul saada juba varakult töökogemus. Tutvustati ka erinevaid veebilehekülgi, kust on hea leida lühiajalisi ning huvitavaid töid. Saime teada, et ka tööandjale on noore töölevõtt kasulik. Sain palju ideid ja  teadmisi, mis aitavad mul elus hakkama saada.

Ragne

 

Tahaksin kindlasti proovida ise raha teenida. Tegin juba ka enda CV ühele tööpakkumiste lehele, kus tutvustatakse noortele taskuraha teenimise võimalusi. Loodan saada vajalikke töökogemusi.

Kristel

 

Sellest tunnist õppisin nii mõndagi vajalikku. Kui sul juba noorelt on töökogemus, hinnatakse sind ka järgmistes töökohtades rohkem. On hea, et seda noortele õpetatakse, sest see annab hea ja lihtsa ülevaate, kuidas elus sellega hakkama saada ja neil on aega mõelda, kuidas nad tööalaselt toimivad.

Säde

 

Võiks olla veel  rohkem selliseid infotunde, mis aitavad elus midagi saavutada.

Andrea

 

Leian, et sellised tunnid on väga kasulikud, kuna õpilased mõistavad paremini oma tugevaid ja nõrku külgi. Ühtlasi annab ideid, millega tulevikus tegelda ja mida tööleasumise puhul teada ja meeles pidada.

Daphne

 

Oli meeldiv tõdeda, kui palju annab jagatavale infole juurde see, kui esineja on särasilmne ja emotsionaalne ega pelga jagada isiklikke  kogemusi, ka ebaõnnestumisi. Nendest on ju õppida eriti palju. Kõlama jäi  mõte: noor inimene, otsi endale tööd- palga eest või vabatahtlikku, tasuta tööd – võimalusi on tohutult!

Tiina Tiideberg