Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva nädalal avab koolipere raamatukogu lugemisaalis (ja väga suurte eksponaatide laekumisel ka koolimaja fuajees) näituse asjadest, mida eestlased oma riigi saja aasta jooksul ühel või teisel eesmärgil on kasutanud.

Kui kunagi korraldati Eestis igal kuul raha ja asjade loterii, siis Kambja koolipere korraldab nüüd raha ja asjade näituse.

Kõigilt klassidelt, kõigilt õpilastelt, kõigilt peredelt… oodatakse esemeid, mida eestlased on kasutanud alates aastast 1918.  Tuua võib erinevate aegade rahatähti, münte, raamatuid, käsitööesemeid, tööriistu, mänguasju, telefone, koolitarbeid… – kõike, mida täna enam ei kasutata või millel täna on hoopis teistmoodi välimus.

Oleks hea ja vajalik varustada iga ese tutvustava sildiga (millega tegu, kui vana,  kelle poolt näitusele toodud jne).

Näitusele pakutavaid asju võetakse vastu raamatukogus kuni 16. veebruarini (E, K, R kell 10 kuni 17, T, N kell 12 kuni 19).