Psühhobuss tuleb külla

Reedel, 9. märtsil on Kambja kooliperel meeldiv võimalus kohtuda Psühhobussi toimeka rahvaga. Psühhobuss on riiklikult tunnustatud teaduse populariseerija tiitliga pärjatud ettevõte, mille eesmärgiks on tuua teaduslik psühholoogia lähemale inimese igapäevaelule.

Psühholoogia on põnev teadus, mille avastustest on kasu kõigil nii (õppe)töös kui elus üldiselt.  Psühhobuss lõbusaid psühholoogiaalaseid teadusetendusi ja vahvaid  töötubasid, mis aitavad laiemalt mõista nii iseennast kui inimese psüühika toimimist üldisemalt.

Psühhobussi teaduspäev Kambjas algab teadusteatri etendusega, mis on kõigile õpilastele tasuta, sest piletite eest tasutakse Kambja kooli eelarvest.

Õpilastel on võimalik osaleda ka Psühhobussi töötubades, kuid selleks peab piletitasu maksma juba osaleja.

Ajulabori töötoas saavad noored (sobiv alates 1. klassist)  ise “ajule käed külge panna”. Töötoas osalejad saavad kasutada erinevaid   vidinaid ja tehnoloogilisi seadmeid, mis annavad aimdust inimese aju toimimise ja keskkonna tajumise kohta. Kõrvale räägitakse sellest, miks on inimese taju kerge petta, kuidas see mehhanism ajus toimub ning mida kasulikku selle teadmisega igapäevaelus pihta hakata. Täpsemalt ajulaborist siin: http://psyhhobuss.mozello.ee/teenused/ajulabor/ Töötoas (kestus 90 minutit) saab osaleda kuni 30 huvilist, pilet 10 eurot.

Huvilistel (alates 5. klassist)  on võimalust enda peal katsetada virtuaalreaalsust. Kõrgtehnoloogiliste kuvarprillide abil on võimalik tunda end viibimas kusagil täiesti mujal või olla keegi teine kui päris reaalsuses. Virtuaalreaalsusest täpsemalt siin: http://psyhhobuss.mozello.ee/teenused/virtuaalreaalsus/.  Pilet 4 eurot.

Psühhobuss võib huviliste olemasolul  korraldada  ka kombineeritud töötoa,  milles 90 minuti jooksul tutvutakse nii virtuaalreaalsusega kui tehakse katseid ajulaboris.  Töötuppa mahub osalema 25 kuni 30 õpilast alates 5. klassist, pilet 10 eurot.

Töötubades osalemine toimub eelregistreerimise alusel (palun saata kiri aadressil toivo.artis@kambja.edu.ee)