Tartumaal juba XVII lasteraamatupäev

XVII lasteraamatupäeva korraldajad olid Tartu valla uued liikmed – Tabivere raamatukogu töötajad. Tabivere rahvamajas toimunud ürituse juhatas sisse vallavanem Jarno Laur, kes „Väikest printsi“ ette lugedes raamatute tähtsust rõhutas. Seejärel jagati saalitäiele õpilastele-õpetajatele salakirjad, mille lahendused viitasid päeva külalisele – selleks oli Tartu linna kirjanik Mika Keränen. Oma tegemistest rääkides paotas ta pisut ka järgmise raamatu „kaant“- seal tegutseb Tartu ülikooli muuseumis lebav muumia. Särava ja emotsionaalse esinemise lõpetasid küsimused ja autogrammijagamine. Pärast kehakinnitust tuli oodatuim: tehti kokkuvõtted saabunud luuletustest, juttudest, piltidest ja meisterdatud järjehoidjatest. (Parimat valikut neist sai ka kohapeal näha ja kuulata.) 5.klassi poiss Karl-Martin Teppand sai preemia oma salapaigast rääkiva jutu eest, autogrammi kaasavõetud raamatusse ja kirjanikuhärralt kiituse asjalike küsimuste eest. (Eelmisel aastal olid pärjatute hulgas Astrid Lepist ja Eneli Tollimägi). Õpetajate imetluse pälvis ka noormees, kes päeva juhtis, pilli mängis ja lapsed mängima – tantsima pani. Päev lõpetati vaevanägijate tänamisega ja lootusega traditsiooni jätkata.

Tiina Tiideberg