Ajaloolisel päeval riigikogus

Ajalooõpetaja Jarmo Tael viis lõpuklassid õppekäigule riigikogusse väga tähtsal päeval. Nimelt võeti 30 aastat tagasi just sel päeval riigikogus vastu suveräänsusdeklaratsioon. Pidulikkust ja külaliste voori siiski näha polnud, hoopis reporterid ja kaameramehed liikusid õue ja maja vahet. Kohatud poliitikute ja pisut närvilise õhkkonna põhjus selgus hiljem uudiseid lugedes: erakondadel on kiiresti vaja suhteid klaarida. Sellest hoolimata said õpilased ülevaate meie esinduskogu igapäevaelust ja Toompea hoonetekompleksi ajaloost. Imetleti kaunist parlamendihoonet, istuti ajakirjanike rõdul ja prooviti eesruumis hääle (ka sosina) levimist. Kui lisada Tallinnaga tutvumine ka bastionikäikude ja väikese vanalinnatuuri kaudu, siis said noored koolitundidele lisaks hulga (ajaloo)teadmisi.

9.b klassijuhataja Tiina Tiideberg