Targad ja osavad said tunda võidurõõmu

Eelmise aasta võidukas meeskond Puhjas

Kambja kooli teise klassi esindus saavutas esikoha maakondlikul võistlusmängul „Targad ja osavad“, mille korraldajaks oli jaanuari viimase koolinädala esmaspäeval Puhja kool kui mullune võitja.

Teise klassi õpilaste tarkust ja osavust proovile paneva maakondliku võistlusmängu algatas aastate eest toonane Kambja kooli klassiõpetaja Meeri Talv. Traditsiooniks saanud ettevõtmine oli pühendatud sel korral Eesti laulu- ja tantsupidudele.

Kambja kooli kolmeliikmelisse võistkonda kuulusid Agatha Teesaar, Hendri Liukonen ja Sander Näkk.

„Esimeses loovülesandes pidime joonistama plakati, mis tutvustab meie kooli laulupeol,“ meenutas edukas võistleja Agatha Teesaar. „Seejärel kirjutasime tugisõnade abil luuletuse. Koostada tuli 8 kuni 10 rea ning kahe salmiga luuletus laulu- ja tantsupidude teemal. Kuulasime ka katkendeid noorte laulupeol kõlanud lauludest. Meil tuli tabelisse märkida laul, mida kuulsime. Neli laulu olid tabelis üleliigsed. Meile anti ka nuputamisülesandeid. Lahendasime sudokut ja tekstülesandeid. Otsisime sõnarägastikust ka sõnu dirigent, minu arm, Ernesaks, hümn, ühendkoor, rahvariided, laulukaar, rongkäik, koit, laulupeotuli, üldlaulupidu.“

Agatha Teesaar meenutusest selgus, et mõnedele küsimustele tuli vastata mängulises nutikeskkonnas Kahoot. Jõuproovi lõpetas aga osavusmäng spordisaalis. „Me olime spordis väga osavad,“ kiidab Agatha Teesaar oma võistkonnakaaslasi Hendrit ja Sanderit.

Kambja kooli teise aasta õpilaste klassiõpetajaks on tänavu armastatud ja hinnatud koolmeister Mare Paidra, kes sügisel hakkas juhendama ka huviringi, millega kutsuti liituma tarkadeks ja osavateks sirguda soovivaid noori.

Toivo Ärtis