Teatrikuu teatrimuljed

Meie kooli II ja III kooliastme õpilastel oli teatrikuul võimalus vaadata kaht etendust. Vanemuise teatri uus lavastus „Kalevipoeg“ üllatas ja ehmatas. Oli põnev lavakujundus: must maa ja puulattidest mets. See taustal olev „mets“ muudeti valgusefektidega küll põrguks, küll mereks. Kehakeeles ja sümbolitena anti edasi mitmeid tegevusi. Õpilastele meeldisid sortsid ja siil ning kelmikad põrgupiigad, allakirjutanu nautis Piret Krummi ja Piret Laurimaa erinevaid rolle. Ehmatav oli noorematele vaatajatele värsstekst, hämmastav Anu Lambi võimekus seda peast esitada. Noorele lavastajale Karl Laumetsale tuleb kirjandusklassika põneva lavaleseadmise eest kindlasti suur aitäh öelda.

Teine tänu läheb teatrile Must Kast, mis teismelistele suunatud monotükki „5 grammi sisemist rahu“ mängis. Noor lavastaja ja näitleja Silver Kaljula suutis vaatajateni tuua narkootikumide küüsi langenud noormehe õnne- ja traagikahetked. Pärast etendust oli võimalik ka väiksel arutelul osaleda.

Noortega teatris käinud

Tiina Tiideberg