Tähelinnud esinevad rahvarõivapiknikul

Eesti iseseisvuse taastamise päeval päeval toimub Tartus kesklinna pargis rahvarõivaste tuulutamise piknik, millel meelelahutust ja kooslustimist pakub Kambja kooli pärimusrühm Tähelinnud muusikaõpetaja Marika Lehiste juhendamisel.

Tiigi seltsimaja korraldab Eesti riigi pidupäeval tartlastele ja Tartu külaliste rahvarõivaste tuulutamise pikniku. Teisipäeval, 20. augustil kell 12 algaval ettevõtmisel tutvustatakse rahvarõivakoolis õppivate meistrite uhiuusi rahvarõiva komplekte ning näidatakse, kuidas valmib kirivöö erinevatel telgedel, tihvaga ja ringselt ümber piha. Rahvarõivaid esile tooval piknikul saavad osalejad punuda endale kaaruspaela, keerunööri või näpunööri, sääre- või südamepaela ning võivad kõnelda ise või lasta etnoloogil tutvustada oma rahvarõivaid.

Pidupäevasele piknikule on lahkelt palutud isiklike rahvarõivaste omanikud. Soovi korral saab iga üritusel osaleja lasta päevapiltnikul jäädvustada end rahvarõivais, mida ta kandis tänavusel laulu-, tantsu- või pärimuspeol.

Tiigi seltsimaja soovitab tulla peredel ja sõpruskondadel 20. augusti südapäeval linnaparki pikemaks ajaks ja koos piknikukorviga, sest meelelahutust ja kooslustimist pakub Kambja noorte pärimusrühm Tähelinnud.

Toivo Ärtis