Terviseamet: Hiinast ja Põhja-Itaaliast saabunutel tuleks võimalusel 2 nädalat kodus püsida

Hea koolipere!

Koolivaheaeg on lõppemas ja esmaspäeval algab õppetöö.
Kuna koolivaheajal on paljudel peredel tavaks käia reisil ja koroonaviiruse levik on olnud väga laialdane üle terve maailma, soovitab terviseamet teatud piirkondadesse resinutel viiruse leviku piiramiseks olla ettevaatlik.

Väljavõte terviseameti soovitusest:

“Varsti lõpeb koolivaheaeg ning kooliõpilased ja ka lasteaialapsed, kes koos vanematega käisid reisil, tulevad taas kooli / lasteaeda. Reisil viibinute hulgas on kindlasti ka neid, kes käisid Hiinas, Põhja-Itaalias (regioonid: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna ja Piedmonte), Jaapanis, Singapuris, Lõuna-Koreas, Iraanis, kus nüüdseks on tuvastatud palju koroonaviirusesse haigestunuid.

Tulenevalt epidemioloogilisest olukorrast maailmas, soovitab Terviseamet teavitada ja paluda lastevanemaid, kes käisid puhkamas nendes riikides, võimalusel viibida koos oma lastega 14 päeva kodus ja jälgida nende tervislikku seisundit.
Kui antud ajavahemikus esineb lapsevanemal või lapsel palavikku, köha või hingamisraskusi, siis võtta koheselt ühendust oma perearstiga ning teavitada oma reisist riskipiirkonda.”

Koolile ei ole teada, et keegi meie õpilastest oleks koos perega vaheajal nimetatud piirkondadesse reisinud, kuid soovitusse tuleks siiski suhtuda tõsiselt.

Samuti tuletan meelde, et viiruste levikut aitab hoida ära tihe ja põhjalik kätepesu nii koolis kui ka kodus. Koolimaja kõik tualettruumid on varustatud vedelseebi, paberrätikute ja infotahvlitega õige kätepesu kohta. Peseme käsi tihti ja põhjalikult!

Palun lapsevanematel teavitada klassijuhatajat, kui laps jääb terviseameti soovituses nimetatud piirkonda reisimise tõttu 14 päevaks koju, et saaksime valmistada talle ette e-õppe ülesanded.

Kõigile head tervist soovides

Marika Karo

Terviseamet: Hiinast ja Põhja-Itaaliast jt nakkuskolletest saabunutel tuleks võimalusel 2 nädalat kodus püsida