Oktoobrist kujunes ajaloo kuu

TEMPEL PEALE: Pitsatite valmistamise töötuba

Erinevate asjaolude kokkusattumisel juhtus nii, et Kambja Ignatsi Jaagu kooli 5. klassi õpilased omandasid oktoobris uusi teadmisi ajaloos nii õppetundides kui ka õppetundide väliselt. 05.10 külastas meie kooli Edith Eskor ajalooarhiivist, kes viis lastele läbi arhiivi tutvustava tunni. Lisaks said õpilased osa võtta pitsatite tegemise töötoast.

29.10 külastasid õpilased Tallinna ekskursiooni käigus Vana-Egiptuse näitust KUMU-s, mille käigus viidi läbi Vana-Egiptuse eluolu tutvustav giidituur ning õpilased said tutvuda erinevate muumiate ja sarkofaagidega.

AJALUGU MAA SEEST: Tutvumine arheoloogiliste leidudega.

30.10 külastasime ERM-i töötuba “Kuidas töötab arheoloog?”. Töötoas tutvuti arheoloogi tööga ja lapsed said kätega katsuda mõningaid vähemtähtsaid arheoloogilisi leide. Samuti said lapsed lühiülevaate ERM-i püsinäitusest.

Kui viirus meid vahepeal ära ei võta, siis loodetavasti saavad tundi rikastavatest töötubadest osa ka teised klassid.

Jarmo Tael
Kambja Ignatsi Jaagu kooli ajalooõpetaja