Head uut aastat, valge metallpühvli aastat!

binary comment

Kuna koolipere päris aastavahetusel puhkab, tähistatakse Kambja koolis uue aasta saabumist Hiina kalendri järgi veebruaris.

Igal aastal valmib kunstiõpetajate juhendamisel kunstinäitus aasta vapiloomast ja sellest võtavad kunstitundides valminud töödega osa kõik õpilased.

Selle aasta loom on valge metallpühvel ja nii võib näitusel näha eri suuruses, eri värvides ja erineva karakteriga veislasi roosadest lillelistest vasikatest suursuguste ja vägevate härgadeni – täpselt  nii nagu iga noor kunstnik aasta looma ette kujutab.

Kunstiõpetaja Ulvi Unt on astroloogilise aasta looma näituse traditsiooni vedanud juba ligi kolmkümmend aastat ja tema sõnul on kooli „kunstitööde fondis“ palju töid ka praeguste õpilaste emadelt-isadelt ja õdedelt-vendadelt. Idee ise on nii hea, et tüdimuse märke ei paista ja kõik löövad kaasa suure rõõmu ja entusiasmiga. Valminud tööd üllatavad alati, sest laste loovusel ei ole piire.

Astroloogide sõnul toob pühvli aasta kindlustunnet, sest pühvel on mõistlik ja arukas, talle meeldib analüüsida ja asju korralikult läbi kaaluda. Ta oskab planeerida ja säästa ning väldib sellega katastroofe.

Tõotab tulla hea aasta!