Tehti 5 kuud väldanud viktoriinisarja kokkuvõtteid

Oktoobrikuus alanud e-viktoriinisari „Nädala pähkel“ lõppes veebruaris. Selgusid kooli kõige õpihimulisemad, järjekindlamad ja nutikamad internetikasutajad.

14 nädala esmaspäevadel ootasid õpilasi  küsimused spordist, muusikast, maadest ja rahvastest, loodusest, matemaatikast, emakeelest ja kirjandusest, inglise keelest ja kultuurist, raamatutest, kunstist ja käsitööst, inimeseõpetusest, teatrist, fotograafiast ja toitudest. 14 nädalat tuli käiku lasta oma õpioskused, uurida internetist erinevaid materjale, kasutada vanemate abi ja vormistada reede õhtuks vastused. Esmaspäeva õhtuti sai õigeid vastuseid vaadata ja punktitabelit jälgida. 14 nädalal andis korraldaja pilgu või meeldetuletusega töökaaslasele märku, et nüüd tuleb sinu kord. Polnud vahet, kas küsimusi mõtles aineõpetaja, majandusjuhataja, raamatukogutöötaja, kokk või koolijuht. Et ajaline järjestus oli algselt kokku lepitud, siis sujus kõik tõrgeteta ja kaasalööjad on kiitust väärt. Enamasti olid küsimused kahe vanuseastme jaoks erinevad. 14 nädala keskel oli ka mitu vahekokkuvõtet. Klasside tublimaid tunnustati ja ergutati pähklimaiustega. Oli neid, kes said hoo sisse pisut hiljem, oli väsijaid ja loobujaid, oli neid, kes suutsid kõik voorud kaasa teha. Neid, kes 14 nädala jooksul milleski targemaks või infootsimisel osavamaks said, oli väga palju. Korraldaja nimekirjas on ligikaudu 80% õpilastest.

Erilise aasta tõttu tegime kokkuvõtted  Ausambamäel vabariigi sünnipäeva tähistades. Parematest parimad auhinnasaajad olid

I kooliastmest: Iris Mõisa, Miia Reinhold, Elisabeth Kesperi, Martin Uusen ja Grete-Liise Luik;

II kooliastmest: Kevin Brikkel, Marili Alliksaar, Maria Kesperi, Olari Reinhold ja Sabrina Palk;

III kooliastmest: Marili Meremaa, Mairon Kübe ja Joonas Kärgenberg.

Et märtsis on emakeelepäev, siis lugejatele üks „pähkliküsimus“ sellest vallast:

Kirjanik K. A. Hindreyl on vigase keelekasutusega seotud pseudonüüm. Mis see on ja kus võis kirjanik sellist vigast väljendit kohata?

Tiina Tiideberg, „Nädala pähkli“ korraldaja