Õpetajate päeval kuulutati välja aasta õpetaja ja aasta kolleeg

                                               
„Õppida saab ainult seda, mida armastad, õpetaja pole aga mitte see, kes õpetab, vaid ainult see, kellelt õpitakse“.
J.W von Goethe

Teisipäeval, 5. oktoobril tähistatud õpetajate päev möödus üheksandike juhtimisel nõukaaegse kolhoosipeo stiilis. Olid traditsioonilised rollivahetused, stiilsed ja pöörased kostüümid ning „kättemaksuhimulised“ õpetajatest õpilased. Aktusel esinesid mudilas- ja poistekoor ning 2. klassi ansambel. Tundides pidid õpetajad tõestama oma osavust, kiirust ja taiplikkust, kingituseks said kõik pudeli kolhoosiaegset kalja. Suur tänu 9. klassile ja kõikidele esinejatele teistmoodi koolipäeva eest!

Kolhoosipeole kohaselt leidus mahti ka parimate tunnustamiseks. Üheksandikud andsid igale õpetajale „kõige-kõigema“ tiitli (kõige suurema naeratusega, kõige säravamate silmadega, kõige rahulikum jne õpetaja).

Viiendat aastat toimunud aasta õpetaja valimistel sai iga õpilane anda oma hääle õpetaja poolt, kes suhtub õpilastesse kõige abivalmimalt, julgustab ja motiveerib õpilasi, märkab ja tunnustab õpilaste saavutusi, õpetab oma õppeainet huvitavalt ja küsib oma töö kohta tagasisidet. Kindlasti võeti oma lemmikõpetaja valimisel arvesse ka õpetamist distantsõppe ajal, kus õpetada ja õppida on hoopis keerulisem kui koolis.

Gerli Edela

Õpilaste arvates vastas juba teist õppeaasta järjest nendele tingimustele kõige paremini loodusainete õpetaja Gerli Edela. Tema kohta arvati näiteks nii: „Õpetaja Gerli on hea õpetaja, ta teeb tunni põnevaks ning suhtub meisse lahkelt. Gerli Edela on hästi otsekohene ja kindel selles, mida ja kuidas ta õpetab, mulle meeldib tema kindlus klassi ees. Õpetaja Gerli on mõistev ja saab aru naljadest. Ta on parim loovtöö juhendaja“.

Kooli töötajatel oli samuti võimalus nimetada endi seast kolleeg, kes on silma paistnud siira vastutulelikkuse, lahkuse ja sõbralikkusega, kellega on kerge „asju ajada”, kes peab kinni antud lubadustest ja kelle poole pöördudes on enamasti abi saadud.

 

 

 

Portree
Vaike Palla

Töökaaslaste hinnangul on selline kolleeg meie kooli sekretär Vaike Palla  vastutulelik, lahke, sõbralik ja koostööaldis ning eelnimetatud omaduste tõttu teistele eeskujuks.

Viimased kaks õppeaastat ei ole olnud koolis kellelegi kerged – distantsõpetamine ja -õppimine ei ole lihtne. Puudu jääb suhtlemisest, juhendamisest, tagasisidest, julgustamisest. Seda enam tahan meie õpetajaid tänada, et kõik vajalik sai tehtud ja enamgi veel!

Öeldakse, et õpetaja on nagu küünla süütaja. Et õpilane näeks selle valgel oma teeraja algust ja julgeks sellel rõõmsalt julgelt, avatult ning uudishimulikult astuda. Särage eredalt ja paistke kaugele! Kaunist õpetajate päeva kõigile!

Marika Karo