Tunnustus loomingu eest

Sebastian Mumm

Kirjanduslinn Tartu pidas juba viiendat korda laste- ja noortekirjanduse festivali. Nagu tavaks saanud,  korraldati luulevõistlus, kuhu saabus üle 100 kaastöö ligi paarikümnest koolist. Osaleda võis vabas vormis luuletustega, milles tuli kasutada vähemalt üht  järgmistest sõnadest: “meri”, “uks”, “valgus”, “müür”, “üllatus”. Auhinnad jagati kolmes vanuseklassis ning žüriid koosnesid gümnaasiumiõpilastest ja Tartu Ülikooli tudengitest.

Meie kooli 8.kl õpilane Sebastian Mumm kirjutas jutustava loo Kuressaare linnusest, mille müüride vahel toimus vanasti palju põnevat.  Saaremaal suvitava ja paika hästi tundva noormehe fantaasialendu tunnustati  II preemiaga.

Autasustamine oli osa festivali avaüritusest. Osalejaid tervitasid Tamme gümnaasiumi õpilased ja  Tartu linnapea Urmas Klaas. Esinesid Tartu lastekirjanduse auhinna laureaat Triinu Laan, žürii esindajana Tiia Kõnnussaar ja Tartu linnakirjanik Juhan Voolaid. Linna 3.kl õpilastele kingiti Triinu Laane raamat „Luukere Juhani juhtumised“. Loomulikult oli ürituse sõnumiks :“Lugege häid raamatuid!“.

Tiina Tiideberg