Ignatsi Jaagule pühendatud ettelugemispäev

Huvijuht Toivo Ärtis luges õpilastele ette Jüri Parijõe jutustuse “Kuidas Ignatsi Jaak (Forseliuse) Seminari läks” ja selgitas, keda ja mida on kunstnik Endla Tuutma kujutanud kooli saali seinal oleval maalil – ikka Ignatsi Jaagu ja tema kaaslase Pakri Hansu Jüri külaskäiku Rootsi kuninga juurde. Põhjus, miks meie kool kannab Ignatsi Jaagu nime.

20. oktoobril tähistati Eestis 28. korda ettelugemispäeva. Kambja koolis on hommikune ettelugemine sel päeval juba aastatepikkune traditsioon. Ette on lugenud nii õpetajad kui ka õpilased, lapsevanemad ja teised kooli töötajad. Sel korral luges huvijuht Toivo Ärtis õpilastele ette Jüri Parijõe jutustuse “Kuidas Ignatsi Jaak (Forseliuse) Seminari läks” ja selgitas, keda ja mida on kunstnik Endla Tuutma kujutanud kooli saali seinal oleval maalil – Ignatsi Jaagu ja tema kaaslase Pakri Hansu Jüri külaskäiku Rootsi kuninga juurde.

Kambja Ignatsi Jaagu kooli meenepastakas. Foto: Heigo Mägi

Sellest sügisest kannab meie kool ka ametlikult Ignatsi Jaagu nime ning ettelugemistunni lõpuks olid kõikidele kuulajatele selged ka põhjused, miks see nii on.

Kooli uue nimega harjumine võtab aega ja selleks, et nii nimi kui ka nime õigekiri paremini kinnistukids, said kõik õpilased kingituseks kooli nimega pastaka.

Lugemine teeb targaks!